(ВІДЕО) Біг під мінами, щоб рятувати побратимів

НАЗАД
15 жовтня 2022 13:46

У 2020 році харків’янин Максим, якому ледь виповнилося 20, поповнив лави Держприкордонслужби.

Молодий прикордонник мріяв стати кінологом, адже з дитинства обожнював собак. Але життя внесло свої корективи. Максим втягнувся у службу, сумлінно виконував свої обов’язки в одному з підрозділів Харківського прикордонного загону, водночас заочно здобував вищу освіту… але 24 лютого вдосвіта його життя і обов’язки різко змінилися.

«Близько 5 години ранку 24 лютого я отримав команду прибути до підрозділу, та одразу зібравшись вирушив до місця збору. Дорогою неодноразово змінювалось місце збору. Я одразу зрозумів, що команда не навчальна. Зустрівшись з підрозділом мені розповіли що росія почала повномасштабну війну» - розповідає Максим.

Підрозділ Максима виконував різні завдання: забезпечував охорону та прикриття аеропорту, недопущення висадження російського десанту, здійснював заходи контролю для виявлення диверсантів та колаборантів. Також бійці підрозділу залучалися до виконання бойових завдань безпосередньо на нулі.

Під час виконання одного з таких завдань місце розташування підрозділу піддалося масованому обстрілу. Максим був найближче, хто зміг надати допомогу та донести до побратимів наказ щодо переходу на запасні позиції. Він ще з одним товаришем під мінами поспішили на допомогу.

«Коли ми рухалися до наших, противник постійно спостерігав за нами за допомогою дронів та не міг навестися на нас, тому що ми були швидкі, а на війні мобільність – це один з головних критеріїв. Міни лягали одна біля одної. Прибувши до місця ми побачили, що місце нашої дислокації зруйновано та все горить. Я помічаю, що один з моїх товаришів отримав контузію та втратив можливість самостійно пересуватись. Прийняв рішення щодо евакуації побратима. Разом ще з одним військовослужбовцем ми витягнули товариша з під обстрілу, надали йому допомогу та повернулися на позиції. Обстріл продовжувався» - згадує один з моментів служби Максим. Боєць розповідає, що тоді усі співслужбовці живими перемістилися на запасні позиції і продовжували виконання поставлених бойових завдань.

Зараз Максим продовжує виконувати завдання з оборони й охорони східних кордонів. Він впевнений що Україна переможе і вже скоро він повернеться до свого підрозділу.

Слава Україні! Героям Слава!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси